Pasjonsfruktcurd

PasjonsfruktcurdOppskrift pasjonsfruktcurd

8 store eggeplommer
1 dl pasjonsfrukt, gravd ut av skallene
2 dl sukker
1/8 ts salt
10 ss usaltet kaldt smør, skåret i terninger

Kok pasjonsfrukt og sukker i en tykkbunnet kjele på middels høy varme under omrøring med en treskje til blandingen er tykk i ca. 8-10 minutter. Ta kjelen av varmen. Tilsett salt, eggeplommer og smør, en terning om gangen under omrøring til blandingen er jevn. Varm forsiktig opp under konstant omrøring til det bobler og tykner.Sil gjennom en fin sikt over i en mellomstor bolle. Dekk med plastfolie. Legg den direkte på overflaten av massen for å hindre at det danner seg snerk. Sett i kjøleskapet i minst en time, helst en dag.

Pasjonsfruktcurd – eller smør smaker deilig som pålegg eller som fyll i kaker eller som tillegg i desserter som f.eks. panna cotta.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.