Makrell i tomat

Oppskrift

1/4 løk
300 g små tomater
100 g røkt makrellfilet, ev. peppermakrell
Skall fra 1 økologisk sitron
1 eggeplomme
1-2 ts nypresset sitronsaft
1 dl smaksnøytral olje
1 liten bunt hakket dill
Salt og pepper

Rens løken, og skjær den i små terninger. Halver tomatene. Plukk makrelllen i små biter. Fjern bena. Riv skallet av sitronen. Skill egget og hell plommen i en rørebolle. Hell 1 ts sitronsaft og litt salt ned i bollen, og pisk det lett sammen. Hell oljen i en liten mugge, og hell den i dråpe for dråpe mens du pisker. Når det begynner å ligne på majones kan oljen helles i i en tynn stråle mens du fremdeles rører. Tilsett sitronskall og dill, løk og makrell. Sett i kjøleskapet i inntil en halv time før servering. Rett før servering tilsettes tomatene, vend rundt, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med eller på rugbrød.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

NUTELLA

NutellaOppskrift

200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør

Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter  til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.

Nutella

MAJONES

MajonesOppskrift

3 eggeplommer
1 ss vann
5 g salt
1 ss god hvit eddik eller sitron
4 dl solsikkeolje, etter smak
1/2 ss sennep
Nykvernet hvit pepper

Ha eggeplommene i en bolle sammen med vannet, og visp til blandingen er lys og skummende. Tilsett oljen i en tynn stråle, slik at det ikke blir for mye av gangen. Pisk inn eddik eller sitron.

Smak til med sennep og pepper.

Det er mye spennende du kan gjøre med majonesen. Du kan tilsett hvitløk, chili, dill, sitron eller paprikakrydder. Velg smaken som passer til det du skal bruke majonesen til. Majonesen kan sette en spiss på måltidet som får gjestene dine til å juble av begeistring, men mest av alt, du får den smaken du vil ha.

Majones