Lemon curd

Lemon curdOppskrift lemon curd

1 økologisk sitron, saften og skallet av den
75g sukker
1ts maizena
25g kaldt smør
2 egg

Visp sitronskall og saft, sukker og maizena sammen i en gryte. Tilsett smør og egg. Varm forsiktig opp under konstant omrøring til det bobler og tykner. Ta av varmen, og la curden avkjøles litt før du fyller den på rent skåldet glass.

Har du vært i Storbrittania, og blitt servert afternoon tea, har du helt sikkert fått lemon curd som alltid serveres til scones. Curd er å få tak i spesialforretninger her hjemme, men som alltid er vi for å lage den selv. Den egner seg ikke bare til scones, men også som pålegg og som fyll i kaker.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.