Fikenmarmelade

FikenmarmeladeOppskrift fikenmarmelade

500 g sukker
1 1/2  dl vann
1 sitron, saften av den
2 cm fersk ingefær, finrevet
1 kg fikener
Ev. konserveringsmiddel

Fikenmarmelade:
Kok en sukkerlake av vann og sukker. Tilsett sitronsaft og ingefær og la laken koke på svak varme i ca. 10 minutter til den er kokt litt inn og ingefæren har avgitt litt smak. Skyll fikenene, skjær av stilken og skjær fikenene i mindre biter. Kok dem i sukkerlaken uten lokk til de er helt møre, ca. 15 minutter. Rør av og til. Ta gryten av varmen og tilsett ev. konserveringsmiddel. Hell fikenmarmeladen på skåldede glass og oppbevar dem i kjøleskapet.

Vi elsker ost her på Kulinarisk, og det er noe som ofte inntas til lunsj. Vi har alltid et glass med fikenmarmelade på lur, som smaker fortreffelig sammen med osten – ren og skjær hverdagsluksus!

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

PPELSINMARMELADE

AppelsinmarmeladeOppskrift appelsinmarmelade

1,5 kg vaskede appelsiner
2 vaskede sitroner
2 ¾ kg sukker

Appelsinmarmelade:
Kok appelsiner og sitroner i 3 l vann i 3 timer. Skjær appelsinene i båter og skrap ut fruktkjøttet og legg det i en kjele. Tilsett 2 store skjefuller av kokevannet og kok i 10 minutter. Skjær appelsinskallene i strimler og legg dem tilbake i kokevannet. Legg et rent kjøkkenhåndkle i en sil og sil den avkjølte massen. Press først med en tresleiv og samle deretter alt i et rent kjøkkenhåndkle og press all væsken ut. Hell det ned sammen appelsinskallene og la det hvile tildekket natten over. Dagen etter varmer du blandingen opp og tilsetter sukkeret. Rør grundig. Blandingen må ikke koke før sukkeret er helt oppløst. La marmeladen koke i 3-4 timer til den er helt mørk. Oppbevar appelsinmarmelade i rengjorte og skållede glass!

Flere oppskrifter på pålegg finner du her!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.