Bjørnebærsyltetøy

BjørnebærsyltetøyOppskrift (Gir ca. 2 liter bjørnebærsyltetøy)

4 l rensede bjørnebær
1,2 l sukker

Skyll bærene og legg dem i en gryte.
Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke.
Hell i sukkeret og rør til det er oppløst.
Gi så syltetøyet et godt oppkok.
Fyll bjørnebærsyltetøy direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

JORDBÆRSYLTETØY

JorbærsyltetøyOppskrift (Gir ca. 2 liter jordbærsyltetøy)

4 l rensede jordbær
1,2 l sukker

Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.

Jordbærsyltetøy

APRIKOSSYLTETØY

AprikossyltetøyOppskrift

1300 g aprikoser
1100 g sukker

Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koke i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell syltetøyet på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.

Aprikossyltetøy

LEMON CURD

Lemon curdOppskrift

1 økologisk sitron, saften og skallet av den
75g sukker
1ts maizena
25g kaldt smør
2 egg

Visp sitronskall og saft, sukker og maizena sammen i en gryte. Tilsett smør og egg. Varm forsiktig opp under konstant omrøring til det bobler og tykner. Ta av varmen, og la curden avkjøles litt før du fyller den på rent skåldet glass.

Lemon curd

Bjørnebærsyltetøy og mange andre herlige syltetøy finner du her: Pålegg du lager selv!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.