Aprikossyltetøy

AprikossyltetøyOppskrift aprikossyltetøy 

1300 g aprikoser
1100 g sukker

Aprikossyltetøy :
Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koke i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell aprikossyltetøy på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

RABARBRA- OG JORDBÆRSYLTETØY

Oppskrift

500 g rabarbra
500 g jordbær
2 ss finrevet fersk ingefær
2 ss vann
1 kg sukker

Rens rabarbra og jordbær, og skjær dem i biter.

Legg rabarbra og bær i en kjele, og hell vann over. Tilsett ingefær. La det koke i 10 minutter under lokk.

Tilsett sukker og rør rundt. La det småkoke i ytterligere 10 minutter uten lokk. Skum nøye.

Skyll syltetøyglass i varmt vann, fyll opp med syltetøy, og sett på lokk.

MULTESYLTETØY

Oppskrift

1 kg multer
1 dl vann
650 g sukker

Kok opp bærene sammen med vannet, tilsett sukker, og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter. Ta sylteprøven: Ha en liten klatt syltetøy på en tallerken som du umiddelbart setter inn i kjøleskapet. Etter et par minutter skal du kunne trekke en finger gjennom syltetøyet uten at det umiddelbart glir sammen igjen. Hell syltetøyet over på godt rengjorte, varme glass. Skru umiddelbart på lokket eller hell over syltevoks. Et åpnet glass syltetøy holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.