Pålegg du lager selv

PåleggVi elsker pålegg som vi kan lage selv, som peanøttsmør, nutella, tunfiskrøre, italiensk salat og god gammeldags makrell i tomat. Vi er opptatt av å vite hva vi putter i munnen og hvordan det påvirker kroppen. Den beste måten å beholde kontrollen på er å lage mat fra bunnen av selv.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

NUTELLA

Nutella Oppskrift

200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør

Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter  til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.

Nutella oppskrift

TUNFISKRØRE

TunfiskrøreOppskrift

2 bokser tunfisk i vann
3 vårløk
6 reddiker
1 boks lettrømme
2 dl majones
1 ts karri

La vannet renne av tunfisken. Kutt vårløken i strimler, og reddiken i små biter. Bland sammen rømme, majones og karri og smak til med salt og pepper. Bland først inn tunfisken, og deretter grønnsakene.

Tunfiskrøre egner seg veldig godt som pålegg eller i salaten. Oppbevar tunfiskrøren i en lufttett boks, men den burde spises opp i løpet av et par dager.

Tunfiskrøre

KYLLINGLEVERPATÉ

KyllingleverpateOppskrift

50 g smør
1 liten løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
250 g kyllinglever skåret i terninger
2 ansjosfileter
1 ss fløte
2 ss marsala
1 knivsodd paprika

Smelt smøret i en stekepanne, og vent til det slutter å frese. Stek hvitløk og løk til de er myke, men ikke så lenge at de tar farge. Tilsett kyllingleveren og stek videre til de er gylne og gjennomstekte. Ha leverblandingen i en blender eller food processor og kjør til en jevn masse. Tilsett fløte og marsala, slik at konsistensen blir en smørbar paté. Smak til med paprika, salt og pepper.

Kyllingleverpate

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.