Spar penger med kaffetrakter

Spar penger med kaffetrakterNordmenn har lagt til seg dyre kaffevaner de siste årene, men med en skikkelig kaffetrakter i huset kan du spare mange tusenkroner i året.
Norge er et av de mest kaffeelskende land i verden, og man kan lure på hvordan samfunnet vårt ville ha fungert hvis vi ikke fikk vår daglige dose med kaffe. Men, kaffevanene våre kan også bli en belastning for lommeboken.

Et enkelt regnestykke viser hvor dyrt det kan bli: Vi tar utgangspunkt i en person som drar innom en kaffebar og kjøper seg en kaffe latte på vei til jobb hver dag, altså fem ganger i uken. Hvis man tenker seg at kaffe latten koster 35 kroner vil dette tilsvare 7700 kroner i året.

Spar penger med kaffetrakter

Hvis man i stedet hadde kjøpt seg en skikkelig kaffetrakter og laget kaffen selv, ville regnestykket blitt et helt annet. For 1/10 av det en kaffe latte koster på kaffebar kan man lage seg ½ liter kvalitetskaffe på trakter. Bytter man ut de dyre kaffebarvanene sitter man altså igjen med brorparten av pengene selv. For 7700 kroner kunne man faktisk kjøpt en Moccamaster-kaffetrakter til seg selv, en til kontoret, gitt en til en god venn, og dekket kaffeforbruket hele året, og kjøpt seg et termokrus som holder kaffen varm når man er på farten. Likevel ville man hatt penger til overs.

Dette enkle regnestykket viser hvor mye en forbruker kan spare på å brygge kaffen selv. I kalkylen har vi tatt høyde for at en person som drikker filterkaffe konsumerer mer kaffe enn en som går på kaffebar fem dager i uken. Kaffetraktere av så høy kvalitet som Moccamaster, har også en levetid på mellom 15 og 20 år, dermed vil investeringen lønne seg stadig mer etter hvert som tiden går.

Selvfølgelig er det ikke bare økonomiske hensyn som skal ligge bak dersom man velger å skaffe seg en kaffetrakter. Dette er fortsatt en praktisk, stabil og lettvint måte å brygge god kaffe på.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.