God kaffe på hytta

God kaffe på hyttaNorske hytter og feriehus er fulle av kaffeglade nordmenn. Det er derfor viktig å ta litt ekstra vare på kaffetrakteren som står på hytta. En enkel rens av kaffetrakteren kombinert med riktig oppbevaring, vil sikre deg feriedager med god kaffe både om vinteren og sommeren.
Det er liten tvil om at nordmenn er hektet på kaffe. Vi er faktisk en av nasjonene i verden som drikker mest kaffe per innbygger, og mange av oss har også tilegnet oss ganske spesifikke kaffevaner.

Det har vel heller aldri vært enklere å skaffe seg kaffe av høy kvalitet, og i et bredt spekter av smaker og varianter. Men uansett hvor mye kvalitetskaffe vi frakter med oss til fritidsboligen hjelper det lite hvis kaffetrakteren er skitten.

God kaffe på hytta

Avleiringer
Vannet vil over tid danne avleiringer i kaffetrakteren. Dette kan gi kaffen en bismak, og gjøre den besk og bitter. Enkelte fritidsboliger står også ubenyttet i månedsvis av gangen, og da kan det hende at kaffetrakteren har gammelt restvann i rørene, og trenger en rens. Det skader i hvert fall ikke å rense den!

Enkelt og effektivt
Å rense kaffetrakteren er enkelt, og det er påfallende hvor mye denne lille operasjonen kan ha å si for smaken på kaffen. Vanlig rensemiddel for kaffetrakter får man kjøpt i dagligvareforretninger. Norsk Kaffeinformasjon anbefaler rensemiddelet Clean Drop. Dette rengjør trakteren effektivt uten å sette smak. Såpe, klor, edikk og andre syntetiske vaskemidler setter derimot smak, og skal ikke benyttes. Diverse gamle kjerringråd bør du også styre unna. Andre produkter kan, og vil mest sannsynlig kunne skade trakteren.

Frost
Det er mange som ser på kaffetrakteren som en trofast leverandør av helsebringende og god væske, men glemmer å ta vare på kaffetrakteren som står på hytta. Kaffetrakteren tåler ikke frost og kan bli ubrukelig hvis den har stått med væske som fryser over vinteren. Oppbevar trakteren et sted hvor det ikke blir for kaldt.

Kvalitetstrakter gir kvalitetskaffe
Jevnlig rens av kaffetrakteren sikrer ikke bare velsmakende kaffe. Den forlenger også levetiden til trakteren og sikrer at maskinen gir full ytelse. Kaffetraktere av så høy kvalitet som Moccamaster har også en lang levetid, ofte 15 – 20 år eller mer. Så med litt stell har du en kaffetrakter som leverer god kaffe gang på gang i årevis.

Foto: Moccamaster Nordic

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.