Grillkurs – Kulinarisks grillmestere

Norges Grillmester – TV2.no

Bli kjent med Kulinarisks grillmestere: Fire ganger Norgesmester Jan Ivar Nykvist og dobbel Norgesmester Marius Eriksen! I dag erklærer de grillsesongen for åpnet, og vil lære deg alt du trenger å vite for å bli en mestergriller. De  byr på en mengde lekre grilloppskrifter, som du kan glede deg til å prøve selv!

Grillkurs Marius Eriksen Jan Ivar Nyqvist

Grillkurs del 1: Klargjøring av grillen

Klargjøring av grillen 2

Grillkurs del 1: Klargjøring av grillen

Grillkurs del 3: Valg av grill – Direkte- og indirekte grilling

Direkte- og indirekte grilling

Grillkurs del 3: Valg av grill – Direkte- og indirekte grilling

Grillkurs del 5: Kjøtt på grillen – hvordan få det perfekt!

Grillkurs DEL 5 Kjøtt på grillen

Grillkurs del 5: Kjøtt på grillen – hvordan få det perfekt!

Grillkurs del 7: Grønnsaker og tilbehør – Alt kan grilles!

Saltbakte poteter

Grillkurs del 7: Grønnsaker og tilbehør – Alt kan grilles!

Grillkurs del 2: Basisråvarer og utstyr

Grillutstyr

Grillkurs del 2: Basisråvarer og utstyr

Grillkurs del 4: Marinade og krydder

Marinader og krydder

Grillkurs del 4: Marinade og krydder

Grillkurs del 6: Slik griller du fisk og skalldyr

Dampede blåskjell med grillet sitron

Grillkurs del 6: Slik griller du fisk og skalldyr

Jan Ivar Nykvist – Norges beste griller

Jan Ivar NykvistHan er lagleder for grillaget Team BarbieQ og trippel Norgesmester i Grilling (2009, 2011 og 2013). Jan Ivar Nykvist er aktuell som deltager i Norges Grillmester som starter på TV2 i april, og en grillentusiast som har deltatt på NM i grilling siden den spede begynnelse for ti år siden på Bjerke Travbane i 2004. Jan Ivar er en kreativ kar med mange spennende prosjekter. Han har blant annet flere kokebøker i magen, som han håper han får ut i livet.

Grillkurs

I perioden fremover vi Jan Ivar, sammen med sitt lagmedlem fra Team BarbieQ, Marius Eriksen gi deg tips på hvordan du kan bli en mestergriller. Hva skal du tenke på? Hvilken grill trenger du? Hvilke redskaper og hjelpemidler trenger du? Hvordan griller du de ulike tingene? Hvilke temperaturer bruker du?

Kokk og mat

Jan Ivar er utdannet restaurantkokk med erfaring fra steder som Skaslien Gjestgiveri, Bølgen & Moi og Terra. En sommer jobbet han på Bagatelle under ledelse av Eivind Hellstrøm, Terje Ness og Lise Finchenhagen. Han har også jobbet i ulike butikker, blant annet Centra Høvik, samt vært med på å starte opp både Stangeriet og Bondens Butikk i Mathallen Oslo.

Blogger

I forbindelse med sin store matinteresse har Jan Ivar også startet bloggen www.bliengrillmester.no som gir deg tips til hvordan du kan imponere naboen, venner og svigermor bak grillen.

Linker:

http://www.tv2.no/2014/03/17/underholdning/norges-grillmester/stian-barsnes-simonsen/5410369#.Uzq-AlzGCES

www.bliengrillmester.no

Marius Eriksen – Grillmester med mange jern i ilden

Marius EriksenHan er en av de konkurrerende i TV2s nye grillprogram Norges Grillmester, som starter i april. Møt Marius Eriksen fra Langhus som kan vise til flere gulltitler fra NM i grilling (2009, 2011), NM i pizza (2009), NM for amatørkokker (2009) og NM for Hobbykokker (2009, 2010). Men Marius har flere strenger på sitt instrument som han gjerne spiller på.

Grillkurs

I perioden fremover vil Marius, sammen med sin lagleder fra Team BarbieQ, Jan Ivar Nykvist gi deg tips om hvordan du kan bli en mestergriller. Hva skal du tenke på? Hvilken grill trenger du? Hvilke redskaper og hjelpemidler trenger du? Hvordan griller du de ulike tingene? Hvilke temperaturer bruker du?

Bli ditt beste jeg

Marius er utdannet lærer, lederutvikler og coach. Han har stor erfaring med å hjelpe bedrifter, organisasjoner og individer med å nå sitt fulle potensiale. Gjennom sitt firma Mental Edge vil han utfordre mennesker til å komme videre. Hvordan skal man gjøre det når man står fast i livet? Hvordan når man sine drømmer?

Reiser som forandrer livet

Marius er også eventyrer og driver Mental Edge Adventure Club, et eventyrkonsept som kombinerer reiser med personlig utvikling. Målet er at reisene ikke bare skal berike på et personlig plan, men at deltakerne også skal dele sine opplevelser med andre.

De glemte barna

Marius har gjennom mange år jobbet med barn og ungdom, som fritidsleder, utekontakt, gjengprosjekt og barnevern. Akkurat nå er han koordinator i Landsforeningen for barnevernsbarn. Mange av medlemmene har dårlige erfaringer under oppveksten, og derfor vil Marius vekke meninger rundt håndteringen av barnevernsbarn i Norge. Mangelen på gode tilbud gjør barn og ungdoms situasjon verre. Marius vil nå ut med budskapet om at dette kan endres.

Linker:

www.mentaledge.no

http://www.tv2.no/2014/03/17/underholdning/norges-grillmester/stian-barsnes-simonsen/5410369#.Uzq-AlzGCES

www.barnevernsbarna.no

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.