Stekte nudler thaistyle (Pad Thai Kunk)
Pad Thai Kunk (Stekte nudler) oppskrift
3-4 ss olje
1 ss rødløk, finhakket
½ ss hvitløk, finhakket
16-20 rensede scampi
400 g risnudler ca. 5 mm (i tørr tilstand)
4 ss tofu (fast), i små terninger
½ ss syltede neper, finhakket
25 g kinesisk purre (ev. vårløk), skåret i biter à 3 cm
25 g ferske bønnespirer
1 ss tørket chilipulver
1 ss sukker
2 ss fiskesaus
2 ss tamarindsaus (ev. riseddik)
3 ss peanøtter, hakket
Pad Thai Kunk (Stekte nudler):
Legg risnudlene i lunkent vann til bløtgjøring i ca. 5 minutter. Når nudlene er klare helles vannet av. Hvis det er mulig å få tak i ferske risnudler trenger du ikke å bløtgjøre dem.
Hell oljen i woken. Når oljen er varm legger du i løk og hvitløk. Når løken er lysebrun legger du i scampi først, deretter tofu. Scampien må ikke stekes tørr – heller kokes – juster varmen.
Legg nudlene i woken. Bland godt sammen. Smak til med neper, deretter fiskesaus, tamarind og sukker. Husk hele tiden å blande og bevege godt i woken. Tilsett til slutt chili.
Slå av blusset og bland inn kinesisk purre og bønnespirer. Anrett blandingen på en tallerken. Til slutt drysser du peanøttene over og retten er klar til servering.
Vinanbefaling til Stekte nudler (Pad Thai Kunk)
Gewurtztraminer
En herlig vin fra et kjølig jordsmonn. Den åpner seg fort og viser sitt rike full av blomster, tropisk frukt og har en slank og delikat kropp. Den er nokså tørr i avslutningen og en himmelsk kombinasjon til denne nudelretten.
Vinmonopolet
Varenummer: 4321201
Stekte nudler (Pad Thai Kunk): Foto: Monica Friedrich / Styling: Karina Florentz