Landpate med cumberlandsaus

Landpate med cumberlandsausOppskrift landpate (4 personer)

1 løk
100 g kokte poteter
2 rå poteter
1 hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts oregano
1 ts timian
6 skiver bacon
50 g kyllinglever
200 g svinekjøtt eller kjøttdeig
2 dl brødsmuler
1 egg
Salt og hvit pepper

Cumberlandsaus til landpate:

1 økologisk sitron, skallet av den
1 presset appelsin
300 g ripsgelé
1 ts sennepspulver
1 ts fersk ingfær, finrevet
1 knivsodd kajennepepper
2 cl portvin

Skrell, hakk og stek løken. Avkjøl løken og bland den sammen med resten av ingrediensene  utenom bacon og mal dem i en kjøttkvern. Skjær bacon i terninger og stek den, og tilsett den i kjøttblandingen. Hell den i en passende smurt form og stek i vannbad på 150 ° i ca 45 minutter. Avkjøl.

Cumberlandsaus: Kok sitronskallet og appelsinjuicen sammen med resten av ingrediensene, tilsett portvinen og rør godt rundt. La den trekke i et par timer før den skal brukes.

Her finner du landpate og flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.