Andelår med blomkålmos og fransk bønnesalat

Andelår med blomkålmos og fransk bønnesalatOppskrift (4 personer)

4 ferske-andelår
Salt og nykvernet pepper
1 ss olje til steking
2 dl hvitvin
2 ferske timiankvister
1 laurbærblad

Forvarm ovnen til 200 grader. Gni inn andelårene med salt og pepper. Brun lårene godt i en stekepanne med litt olje. Legg lårene i en ildfast form. Hell i hvitvin, og legg ved timiankvister og laurbærblad. Stek andelårene i 45 minutter.  I mellomtiden lager du blomkålmosen og bønnesalaten.

Blomkålmos

1 stor blomkål, skåret i små stykker
100 g smør
Salt og hvit pepper

Kok blomkålen i usaltet vann, til den er mør. Hell av vannet, tilsett smør og mos det hele. Smak til med salt og pepper.

Fransk bønnesalat med brødsmuler og hvitløk:

750 g aspargesbønner
2 ss olivenolje (extra virgin)
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss tørkede loffsmuler
2 ss persille, hakket
Salt og nykvernet pepper
25 g smør

Ha bønnene i kokende, saltet vann og la dem koke uten lokk i 3 minutter. La dem renne av i et dørslag, og legg dem i en bolle med iskaldt vann. La dem renne av igjen. Varm oljen i en sautépanne/stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløk, loffsmuler, persille og krydre med salt og pepper. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Ha i smøret. Når det har smeltet tilsettes bønnene. Rør slik at alt blir gjennomvarmt.

Lørdagskvelden nærmer seg og vi har gjort klar et festmåltid med andelår. Dette er en sikker vinner!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

ANDEBRYST

Oppskrift

2 andebryst
2 hvitløksfedd, finhakket
3 ss armagnac (ev. cognac)
1/2 ts tørket timian
Salt og nykvernet pepper

Bland hvitløk, armagnac og timian på en tallerken, og krydre med salt og pepper. Skjær ruter på skinnsiden av brystene og la dem marineres i romtemperatur i 1 times tid. Snu dem ofte. Tørk brystene godt, og ta vare på marinaden. Stek brystene på middels varme i en stekepanne. 8 minutter med skinnsidene ned først. Fjern fettet, snu brystene og stek dem videre i 5 minutter, prikk skinnet med gaffel slik at fettet slipper ut. Ta brystene ut av pannen, og hell ut fettet. Sil marinaden opp i pannen og la den koke opp og syde i ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen, Legg i brystene med skinnsiden ned, legg et lokk over og la brystene trekke i 15 minutter. Ta opp brystene med hullsleiv og skjær dem i tynne skiver. All saft som siver ut, helles i pannen, og dette brukes som saus.

Andebryst

ASIATISK ANDEBRYST

Oppskrift (4 personer)

1 ss rød karripasta
400 g aromoasopp
1 boks kokosmelk
300 g erter
2 andebryst
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss solsikkeolje
1 ts sukker
4 dl ris
Salt
Nykvernet sort pepper

Finhakk hvitløk og løk, stek det i 1 ss olje i en liten gryte sammen med rød karri i 1 minutt. Skjær soppen i to, og vend dem i gryten sammen med kokosmelk. Kok opp, tilsett sukker, og la det småkoke i 15 minutter. Legg ertene i gryten i de siste 2 minuttene, og smak til med salt. Kok risen etteranvisningen på posen, og hold dem varme. Riss skinnet andebrystene i et rutemønster. Krydre dem med salt og pepper og stek dem i en varm panne i 1 ss olje i ca. 8 minutter på skinnsiden, og 5 minutter på den andre. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver. Server skiver av and med grønnsakene i rød karri og med kokt ris til.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.