Andebryst med pærer

Andebryst med pærerOppskrift andebryst (4 personer)

2 franske andebryst
2 hvitløksfedd, finhakket
3 ss armagnac (ev. cognac)
1/2 ts tørket timian
Salt og nykvernet pepper
2 pærer, f.eks. comice eller conference
1 pose red rhubarbsalat eller lignende
½ pose ruccula
1 håndfull fersk kjørvel

Andebryst :
Bland hvitløk, armagnac og timian på en tallerken, og krydre med salt og pepper. Skjær ruter på skinnsiden av brystene og la dem marinere i romtemperatur i 1 times tid. Snu dem ofte. Tørk brystene godt, og ta vare på marinaden. Stek brystene på middels varme i en stekepanne. 8 minutter med skinnsidene ned først. I mellomtiden skjærer du pærene i pene båter og fjerner kjernehuset. Fjern fettet fra pannen, men spar på det. Snu brystene og stek dem videre i 5 minutter. Prikk skinnet med gaffel slik at fettet slipper ut. Stek pærene med de siste tre minuttene. Ta brystene og pærene ut av pannen. Sil marinaden og fettet opp i pannen og la det koke opp og syde i ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen, Legg i brystene med skinnsiden ned sammen med pærene. Legg et lokk over og la brystene trekke i 15 minutter. Ta opp brystene med hullsleiv og skjær dem i tynne skiver. All saft som siver ut, helles i pannen, og dette brukes som saus. Anrett anden og eplene på fire varme tallerkener og pynt med red rhubarbsalat, ruccula og kjørvel. Server med en potetmos eller en fransk bønnesalat til.

HJEMMELAGET POTETMOS

PotetmosOppskrift

3/4 kg poteter
75 g smør
salt og nykvernet pepper

Skrell potetene, kok dem møre og hell av vannet. Tilsett smøret og legg på lokk. Når smøret er smeltet moses potetene. Smak til med salt og pepper.

Den hjemmelagde potetmosen er alltid best mener vi. Hvis du vil leke litt med oppskriften kan du tilsette f.eks.  purre, ost, bacon, krydderurter, chili, litt fløte eller kanskje pølsebiter?. Eller hva med å ha litt bacon, rødbeter og sprø løk i mosen? Da får du en rett danskene kaller «Brændende kærlighed».

Potetmos

FRANSK BØNNESALAT MED BRØDSMULER OG HVITLØK

Oppskrift (4 personer)

750 g aspargesbønner
2 ss olivenolje (extra virgin)
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss tørkede loffsmuler
2 ss persille, hakket
Salt og nykvernet pepper
25 g smør

Ha bønnene i kokende, saltet vann og la dem koke uten lokk i 3 minutter. La dem renne av i et dørslag, og legg dem i en bolle med iskaldt vann. La dem renne av igjen. Varm oljen i en sautépanne/stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløk, loffsmuler, persille og krydre med salt og pepper. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Ha i smøret. Når det har smeltet tilsettes bønnene. Rør slik at alt blir gjennomvarmt. Server straks.

Haricots verts à l´ail, eller grønne bønner med hvitløk er en rett som stammer fra Provence i Sør-Frankrike. Smaker like godt til lam som til kylling.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.