Del oppskrift

Kjøttfri mandag

Hva med en kjøttfri mandag? Her får du 10 spennende og varierte oppskrifter på vegetarretter!

Kjøttfri mandag

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FALAFEL

FalafelOppskrift

800 g kikerter, ferdigkokte, avrent og skylt
2 hvitløksfedd, pressede
½ bunt bredbladet persille
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 rødløk, veldig finhakket
2 egg, pisket
2 ss fullkornsmel
Olivenolje til steking

Legg kikerter, hvitløk, persille, spisskummen og koriander i en food processor og kjør til en jevn farse. Hell blandingen av en bolle, tilsett løk, egg og mel, og smak til med salt og pepper. Bland alt godt sammen. Forvarm ovnen til  200°. Kle en stekeplate med bakepapir. Form farsen til små boller og klapp dem på midten slik at de får en jevn høyde. Brun falaflene i olivenolje i pannen i 2-3 minutter på hver side. Legg dem deretter på stekeplaten og stek falaflene i ovnen i 10-12 minutter. Server falaflene med arabisk grønnsakssalat og tzatziki.

Falafel

Kjøttfri mandag!

GNOCCHI MED SKOGSSOPP

Gnocchi med skogssoppOppskrift

750 g melne poteter, skrelt og skåret i skiver
175-200 g hvetemel
2 piskede eggeplommer
1 knivsodd revet muskatnøtt
50-75 g smeltet smør
50 g nyrevet parmesan
Salt og hvit pepper

Kok potetene til de er møre. Hell ut vannet, legg lokk på kjelen og sett den tilbake på varmen. Damp potetene tørre, og mos dem. Elt det meste av melet inn samt eggeplommer og muskattnøtt, rør det hele godt sammen. Legg deigen på et meldrysset bord. Rull deigen ut i 3 cm lange pølser med en diameter på 1 cm. Rull pølsene over tennene på en gaffel, slik at de får riller og blir litt flate. Kok lettsaltet vann, og legg gnocchiene i, et par om gangen. De er ferdigkokte når de stiger til overflaten. Ta dem opp med en hulsleiv, og la dem renne av i et dørslag.

Skogssopp:

2 ss extra virgin olivenolje
2 ss usaltet smør
500 g blandet skogssopp, skåret i passende biter
2 sjalottløk, finhakket
1/4 cup tørr vermut
3/4 cup kyllingkraft
1/2 cup kremfløte
1 ss fersk timian, hakket
1 ss fersk basilikum, hakket
Salt og nymalt sort pepper
6 ts revet parmesan

Varm opp olivenoljen sammen med smøret i en stor stekepanne. Tilsett soppen og sjalottløk og stek under omrøring til det tar farge, ca. 10-12 minutter. Tilsett vermut og stek videre til den har fordampet, før du tilsetter kyllingkraft, fløte, timian og basilikum. Kok opp og smak til med salt og pepper. Hell skokgssoppblandingen over gnocchien, avslutt med revet parmesan og server!

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.