Sitronlimonade

SitronlimonadeOppskrift (Gir ca.  1 ½ – 2 liter)

8 økologiske sitroner
225 g sukker
9 dl Farris
1 l isbiter

Sett en stor glassmugge (ca. 2 liter) i fryseren. Fjern skallet av halvparten av sitronene i lange tynne strimler med en potetskreller. Press saften fra alle sitronene og bland sammen med det revne sitronskallet. Rør sukkeret inn til det er helt oppløst.

Fyll glassmuggen med isbiter og legg sitronskall lagvis imellom. Tilsett sitronblandingen, fyll opp med Farris og server sitronlimonade !

ISTE

Iste oppskriftOppskrift

1 l vann
2 ss sort te
1/2 dl brunt sukker
1/2 dl nypresset saft av økologisk sitron
1 økologisk sitron i båter eller skiver
1 håndfull sitronmelisse

Kok opp 5 dl vann i en gryte. Tilsett te og la den trekke i 5 minutter. Sil vekk tebladene, og bland med sukker. La det avkjøle, og rør om slik at sukkeret smelter. Bland med resten av vannet og sitronsaften og sett det i kjøleskapet. Server med isbiter, sitronbåter- eller skiver og sitronmelisse.

VANNMELONSHAKE

VannmelonshakeOppskrift

1 liter vannmelon
Ca. 16 isbiter
1/2 Club Soda

Legg flasker eller glass i fryseren til avkjøling. Skjær vannmelonen i terninger og kjør den i blenderen i omganger til en jevn masse. Hell den over på flasker eller glass og topp med club soda.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.