Kirsebærlikør

KirsebærlikørOppskrift kirsebærlikør 

(½ l likør)
½ l kirsebær
37 cl sprit 60 %
2–4 dl sukker

Cocktailbær:

1 sats kirsebær (til overs fra likøren)
3 dl sukker
3 dl vann

Kirsebærlikør :
Bland alle ingrediensene i en stor lufttett glassboks med lokk. Sett boksen i et solrikt vindu i en uke. Rist eller snu boksen minst en gang om dagen slik at sukkeret løser seg opp. Sett deretter boksen på et mørkt og svalt sted 1–3 måneder. Sil så av bærene og hell likøren på en pen godt rengjort flaske. Spar bærene og lag dine egne cocktailbær. La kirsebærlikøren  stå og modne i 1–2 måneder.

Cocktailbær:

Kok en sukkerlake av sukker og vann. Legg kirsebærene i en ren boks og dekk med den varme sukkerlaken.  La stå 1–2 måneder.

Noen er så heldige at de har kirsebær i hagen, andre finner de i butikken. Kirsebærlikør er en sommerklassiker og lager du den selv smaker den enda bedre.

LIMONCELLO

LimoncelloOppskrift limoncello 

1 liter sprit 60 %
1 ½ liter vann
1 kg sukker
Skallet av 8 økologiske sitroner
Skrell sitronene, men fjern den hvite delen av skallene. Legg dem på luftette glass og hell spriten over. La det stå å trekke på et mørkt sted i fire uker. Kok opp sukker og vann til en klar lake. Sil skallene fra spriten, og hell sukkerlaken i spriten, og deretter over på egnede flasker, og legg limoncelloen i fryseren.

Limoncello

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.