Bananbrød mens du venter?

En kopp kaffe mens du venter på at sykkelen din blir lappet? Eller hva med en velsmakende lunsj på samme sted som du leverer sykkelen til reparasjon? Det er fullt mulig i Oslovelos nye lokaler på Grünerløkka.

OsloveloOslovelo er både sykkelkafe og verksted som drives av seks gutter med lidenskap for sykler og sykling. Det forrige lokalet hadde kun verksted, men nå det også blitt plass til en liten kafé.  Så dersom du trenger reparasjon på sykkelen din, kan du sette deg i kafeen og nyte en kopp kaffe, eller kanskje en lunsj? Her baker de nemlig bananbrød og ferske rundstykker hver dag og serverer deilige blingser med brie og annet digg. Du finner også et utvalg vin, øl og cocktails på menyen, og for ikke å glemme en forfriskende hjemmelaget lemonade. Åpningstidene i kafeen er 07.00-22.00 mandag-torsdag, 09.00-02.00 fredag-lørdag og 10.00-18.00 på søndager.

For gutta på Oslovelo har denne løsningen lenge vært en drøm – et konsept som er langt mer utbredt i byer som Berlin og København. Det første som slår meg når jeg kommer inn i kafeen er det kule og industrielle interiøret hvor jeg også får følelsen av å være i nettopp Berlin. Mange av møblene som stoler og bord har de fått fra en nedlagt skole i Larvik og oppussingsarbeidet har de stått for selv.

Oslovelo-sykkelverkstedI verksteddelen står syklene på rad og rekke og jeg kan ikke annet enn å bli glad av den varme atmosfæren i rommet. Det er et oversiktelig og ryddig lokale som ikke vitner om tilfeldigheter. Her kan du også få kurs i hvordan du vedlikeholder sykkelen din og de tilbyr også et medlemskap for de som ønsker å jobbe med sykkelen sin, men som hverken har verktøy eller plass til det hjemme. Du vil også finne mange unike deler og tilbehør her slik at du kan få den sykkelen du alltid har drømt om. Åpningstider for verkstedet er 09.00-18.00 mandag-fredag, 10.00-16.00 lørdag mens det er stengt på søndager.

Oslovelo-lemonadeNår jeg nå tar ut sykkelen min for våren, ser jeg ikke bort ifra at jeg triller ned til Grünerløkka, tar en liten service på sykkelen og en kopp kaffe mens jeg venter. Eller kanskje til og med en øl. For deg som ikke bor i nærheten, har vi smisket til oss oppskriften på bananbrødet deres!

Oslovelo-bananbrødOslovelos bananbrød

Oppskrift

4 ss smeltet salt smør
4 store bananer
1 egg, vispet
170 g sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Forvarm ovnen til 170 grader.

Mos bananene i en stor bolle, og rør deretter inn sukker, deretter egg og bland godt sammen. Rør inn smøret til slutt.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Vend forsiktig inn litt og litt mel, akkurat så lenge at du ikke ser melet i blandingen lengre. For lenge og brødet blir steinhardt!

Hell i en brødform og stek i ca. en time. Stikk en tannpirker i brødet for å se om det er ferdig. Tannpirkeren skal ikke ha noe deig på seg! Brødene skal være gylne på toppen.

Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøle seg i 5-6 minutter før du tar det ut av formen. Voila!

Skal du lagre det, lar du det avkjøle seg i 15 minutter før du pakker det godt inn i plastfolie og legger det i kjøleskapet.

Tekst og foto: Monica Friedrich