Sprøstekt pinnekjøtt i airfryer

Sprøstekt pinnekjøtt i airfryerOppskrift

Ferdigkokt pinnekjøtt

Dette er veldig enkelt og så godt at det tradisjonelle pinnekjøttet til jul fint kan sprøstekes i en airfryer.

  1. Forvarm airfryeren på 205 grader i 5 minutter.
  2. Sett pinnekjøttet ned i airfryeren med fettsiden opp. Benytt gjerne en liten rist for å få de til og stå fast med fettsiden opp.
  3. Sprøstek pinnekjøttet i 7 minutter.

Har du mye pinnekjøtt du ønsker å sprøsteke, gjør prosessen i flere omganger.

Da vi laget sprøstekt pinnekjøtt var vi så heldige å få besøk av Ekeby gårdsbryggeri. De hadde med seg en perfekt øl til pinnekjøttet, kloster heter den. Dette er et rødbrunt modningsøl inspirert av det belgiske klosterølet.

Ekeby var en del av Værne Kloster frem til 1935, og selv om Johannitterne forsvant på 1500-tallet er sporene fortsatt der. Mange århundrer senere er nemlig bekken gjennom Ekeby fyll av humle.

Ølet er tørt og samtidig smaksrikt med karamellaroma. Som modningsøl flest utvikler smaken seg utover tid.

Er du så hellig å få smake dette øllet, kan vi fortelle deg at Kloster faktisk er velsignet av prosten Tor Bjørn Andresen Osberg. Så er du i mossetraktene kan du dra innom det lokale utsalget på Ekeby gårdsbryggeri og sikkre deg en flaske eller to.

Her kan du lese mer om velsignelsen av Kloster. 

Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør.

Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori

Foto/kokk/tekst Sprøstekt pinnekjøtt i airfryer – Per Heimly/Pierre Bontempelli/Knut Whist

Rosenkål i airfryer

Rosenkål i airfryerOppskrift (4 personer)

400 gr rosenkål
1 ss solsikkeolje
Salt
Pepper

  1. Beregn 100 gram rosenkål per person som tilbehør.
  2. Vask rosenkålen med kaldt vann og tørk den godt med en ren klut eller kjøkkenpapir.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutte på 180 grader.
  4. Legg rosenkålen i en bolle og tilsett solsikkeoljen, salt og pepper. Bland dette godt sammen.
  5. Hell blandingen med rosenkål i Airfryer og fordel rosenkålen godt utover kurven.
  6. Sett airfryeren på 180 grader i 12-15 minutter.

Legg gjerne rosenkålen på et serveringsfat og dryss med litt flaksalt. Serveres varm.

Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør. Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori

Foto/kokk/tekst: Per Heimly/Pierre Bontempelli/Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Sprøstekt pinnekjøtt i airfryer
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)