Pølselasagne

Pølselasagne

Vigramøren har uendelige mange bruksområder. Vi har her laget en variasjon over lasagne, som er godt krydret og servert sammen med en enkel salat som består av ruccula og cherrytomater. Form og salatbolle fra Jamie Oliver/F&H of Scandinavia. Små skåler fra Pillivuyt.

Oppskrift (4 personer)

1 ss olivenolje
½ kg Vigramør, skåret i skiver
3 hvitløksfedd, presset
200 g aromasopp, i skiver
1 ss tørket timian
1 ss tomatpure
20 cherrytomater
6 ss creme fraiche
2 ts dijonsennep
100 g vellagret hvitost
6 lasagneplater
Salt og nykvernet pepper

Pølselasagne:
Kok opp vann og legg Vigramøren i. Kok opp på nytt, og la deretter vigramøren trekke i 30-35 minutter.

Varm oljen i en stekepanne. Stek Vigramøren i i et par minutter på hver side. Når den er gyllen og sprø, tilsett hvitløken, soppen og timianen. Stek i 4-5 minutter til soppen er myk og gyllen.

Kok lasagneplatene etter anvisningen på pakken.

Rør inn tomatpureen, cherrytomatene og 4 ss vann i pølseblandingen. Legg lokk over og la det småkoke i 6 minutter. Fjern deretter lokket og knus tomatene med baksiden på en stor skje eller tresleiv. Smak til med salt og pepper.

Ha creme fraiche, sennep, halvparten av osten i og smelt på lav varme. Smak til med salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg et lag med lasagneplater i bunnen av en ildfast form. Topp med et lag av Vigramørblandingen og deretter et nytt lag med lasagneplater, gjenta prosessen og avslutt med et lag med Vigramørblandingen. Strø til slutt resten av osten over. Stek i ca. 7-10 minutter til osten bobler og er litt gyllen.

Server pølselasagne med en grønn salat og hvitløksbrød.

Bestill Vigramør her

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.