Pølsehjul med pepperrotmos og eplesalsa

Pølsehjul med pepperrotmos og eplesalsa

Deilig delemat på en fredagskveld sammen med gode venner – pølsehjul servert sammen med pepperrotmos, eplesalsa og sennep. Liten skål fra Pillivuyt. Trefjøl og keramikkskåler fra Jamie Oliver/F&H of Scandinavia.

Oppskrift (4-6 personer)

1 pakke Vigramør (ca. 900 g)
3 kvaster fersk salvie

Kok opp vann og legg Vigramøren i vannet. Kok opp på nytt, og la deretter vigramøren trekke i 30-35 minutter.

Forvarm deretter grillen i ovnen. Krøll sammen et stort ark bakepapir og væt det under springen. Glatt det så ut på benken. Kveil sammen pølsene til et hjul. Stikk et par trespidd gjennom for å holde alt sammen. Plukk av salvieblader og putt dem i mellomrommene. Ringle over olivenolje og gni den inn. Løft opp bakepapiret og flytt pølsehjulet over i en stor ildfast form. Riv av alt overflødig papir. Sett formen under grillen på øverste rille og stek i 5 minutter, eller til pølsen er gyllen.

Pepperrotmos:

3/4 kg poteter
75 g smør
50 g revet fersk pepperrot
Salt og nykvernet pepper

Kok opp vann i en gryte eller i en vannkoker. Skjær potetene i centimeter store stykker. Ha dem i en kjele og dekk dem så vidt med kokende vann. Ha i en klype salt og legg på lokket. Kok potene møre. Sil dem deretter av i et dørslag. Ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med smør og litt salt og pepper. Rør inn pepperrot til slutt.

Eplesalsa:

3 grønne epler
1 dl eplecidereddik
100 g brunt sukker
1 stor sjalottløk, i ringer
½ finhakket rød chili
1 ts revet frisk ingefær
1 hvitløksfedd, finhakket
½ økologisk sitron, revet skall av den
¼ ts salt
¼ ts pepper

Skrell eplene og skjær bort kjernehusene. Del eplene i små terninger. Legg eplebitene i en gryte sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la det koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre. Smak til med salt og pepper.

Server pølsehjulet på en trefjøl sammen med pepperrotmos, eplesalsa og en god engelsk sennep.

Bestill Vigramør her

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.