Middelhavsgryte med Vigramør

Middelhavsgryte med Vigramør

Vigramøren er passer ypperlig i gryteretter. Her har vi laget en med smaker fra Middelhavet servert sammen med hvitløksbrød. Gryte fra Le Creuset.

Oppskrift (4 personer)

1 pakke Vigramør, (ca. 900 g)
2 rødløk
4 fedd hvitløk
5 store aromasopp i skiver
1 boks kokte store hvite bønner (400 g)
1 boks skåldede tomater (400 g)
Ca. 1,2 l oksekraft
Ca. 1 ts nykvernet sort pepper
En ss med tørkede middelhavsurter f.eks. oregano, basilikum, salvie
Olivenolje
Salt og nykvernet sort pepper
1 håndfull fersk salvie

Kok opp vann og legg Vigramøren i vannet. Kok opp på nytt, og la deretter vigramøren trekke i 30-35 minutter.

Skjær deretter pølsene i biter på noen få centimeter. Skjær soppen i tynne skiver. Hakk løk og hvitløk.

Stek pølsene i en stor gryte over middels varme til de får litt farge. Ta pølsene ut av gryten og brun løk og sopp til de får en vakker gulbrun farge. Tilsett pepper og krydder, deretter tomater, kraft, avrente bønner og pølser. Kok opp og reduser varmen. La det småkoke under lokk i 15-20 minutter. Hvis du synes gryten er for tynn i konsistensen, tykner du den med maizena. Smak til med salt og pepper og tilsett fersk salvie. Server med godt hvitløksbrød eller potetmos.

Bestill Vigramør her

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.