Østersfestivalen for kjennere

Du vet du har kommet til østershimmelen når du kan delta på en hel festival viet kun til østers og sjømat, og som i tillegg har fått plass på en av National Geographics topp 10-lister.

Åstedet for denne kulinariske utskeielsen er sjarmerende Galway i Irland, bare et par timers togtur unna Dublin. Galway er Irlands tredje største by og har en herlig laidback og kunstnerisk atmosfære som gjør den verd et besøk året rundt.

10 ting du må gjøre i september
National Geographic er kjent for sine topp 10-lister over steder å dra og spennende ting å gjøre, og nylig slapp de sin Event-o-Rama: 10 ting du må gjøre i september.

For sjømatelskere er det kanskje naturlig nok Galway Internasjonale Østers- og Sjømatfestival som går av stabelen fra 26. -29. september som frister mest på denne listen. Bare tanken på alt man kan oppleve, lære – og ikke minst smake – på denne festivalen er nok til å gi enhver kulinarisk hobbykokk vann i munnen.

Tradisjonsrik sjømatfestival
Østersfestivalen er inne i sitt femtiniende år, og National Geographic nevnte blant annet verdensmesterskapet i østersåpning, kokkekonkurranser, matvandringer og den unike gallaen i rene Mardi Gras-stil som noen av tingene man bør få med seg i løpet av disse fire dagene med kulinarisk moro.

I tillegg til å være Irlands eldste matfestival er Galway Internasjonale Østers- og Sjømatfestival også faktisk verdens eldste østersfestival.

Skal du hit? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg. Send e-post til: [email protected]