Entrecôte med ramsløk og råstekt asparges
Oppskrift (4 personer)
4 skiver entrecôte, ca. 600 g
Ramsløksmør med sitron:
100 g ramsløk
100 g smør, romtemperert
Revet skall av 1⁄2 økologisk sitron
1⁄2 ts nypresset sitronsaft
Salt og pepper
Råstekt asparges:
500 g asparges
1 rødløk
1 hvitløksfedd
2 ss smør
Salt og pepper
Ferske urter til garnering
Finhakk ramsløken og stek den myk i litt av smøret. Sett til side og bland i resten av smøret, sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bryt av den nedre delen av aspargesen. Skrell og skjær løken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Stek løken i smør i ca. 5 minutter på middels varme. Tilsett aspargesen og stek i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Stek eller grill entrecôten. Server med asparges, ramsløkssmør og ovnsstekt potet. Pynt gjerne med urter.