Del oppskrift

Bakt søtpotet

Oppskrift

2 store søtpoteter
12 salvieblader
Havsalt
Smør

Forvarm ovnen til 180 °. Del potetene på langs, men ikke skjær dem helt  igjennom. Fyll med salvieblader og salt. Bak søtpotetene i en ½ time eller til de er møre. Tilsett smør før servering. Beregn en bakt potet per person.

SØTPOTETEN

er en rotgrønnsak, og smaker som navnet tilsier langt søtere enn den tradisjonelle poteten. Mange kjenner den nok i mos-eller stappeversjon, men den har flere spennende bruksområder. Den kan ikke bare bakes og stekes, men også brukes i supper og paier.

Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare

Spiselig del 72 %, vann 77 g, KJ 337, kcal 80, protein 1.6 g, karbohydrat 16.8 g, fett 0 g

Har du en oppskrift vi burde vite om? Send den inn til oss da vel :) Bruk dette skjemaet.

HAMBURGER

HamburgerOppskrift (4 personer)

500 g renskåret oksekjøtt av bog eller mørbrad
1 ts salt
1 krm pepper
3/4 dl vann

Mal kjøttet på kvern eller findel det i en food processor. Bland det deretter sammen med salt og pepper i en arbeidsbolle. Tilsett bare såpass mye vann at farsen blir smidig. Form hamburgerne med fuktet hånd. Legg dem på en fjøl skylt med kaldt vann og hakk rutemønster på oversiden. Stek hamburgerne i varm panne med lite fett, 1-2 minutter på hver side. Legg dem i varme hamburgerbrød sammen med det du ønsker av tilbehør.

En klassisk hamburger serveres med majones eller ketchup smurt på den nederste halvdelen av brødet. Deretter legges et salatblad på før selve burgeren. Så følger ferske løkringer, skivet bifftomat og aylteagurk. Spanderer du en skive cheddarost i tillegg, har du en cheese burger.

ROASTBEEF

RoastbeefOppskrift

750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking

Forvarm ovnen til 125 grader. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt. Gni kjøttet inn med salt og pepper og og svi alle sidene i pannen på høy varme. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.