Bruschettabar oppskrifter

Bruschetta

Oppskrift (4 personer)

1 stort brød, skåret i skiver
2 hvitløksfedd
Olivenolje til pensling

Skjær brødet i skiver, pensle det med god olivenolje og stek det i en varm grillpanne i ca. 1 minutt på hver side til det får merker. Legg brødskivene til side og gni dem inn med de rå hvitløksfeddene.

Tomatsalat

TomatsalatOppskrift (4 personer)

4 modne tomater
1 hvitløksfedd
1 neve basilikumblader
1 ss olivenolje
Salt

Kutt tomatene i små terninger og bland dem med salt, olivenolje og basilikumblader. Gjør dette minst én halv time før servering.

Basilikumvinaigrette

BasilikumvinaigretteOppskrift (4 personer)

1 sjalottløk, grovhakket
½ potte basilikumblader
1 hvitløksfedd
1,2 dl olivenolje
2 ss rødvinseddik
1 ts salt
Nykvernet sort pepper

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør i et par sekunder til blandingen er glatt. Smak først og tilsett salt og pepper.
Vinaigretten kan stå i kjøleskapet i opptil tre dager.

Ertepesto

ErtepestoOppskrift (4 personer)

300 g frosne selskapserter
1/2 potte basilikumblader
1 hvitløksfedd
1 dl revet parmesan
1 økologisk sitron, saften av den
3 ss olivenolje
½ ts chiliflak
Salt og nykvernet pepper

Legg basilikum, hvitløk, parmesan, sitronsaft og chiliflak i en food processor og kjør blandingen i 30 sekunder.
Tilsett ertene og kjør videre i 15 sekunder.
Smak til med salt og pepper.

Karamellisert løk

Karamellisert løkOppskrift (4 personer)

4 store løk
3 ss brunt sukker
2 ss økologisk balsamicoeddik
Smør og olivenolje til steking

Skrell og skjør løken i tynne skiver.
Smelt godt med smør i en dyp panne sammen med litt olivenolje.
La det smelte og legg i løken sammen med sukker og balsamico.
La løken steke på svak varme til den har falt sammen og begynner å bli brun, men ikke sprøstekt.
Det tar ca. 15-20 minutter. Rør godt innimellom.

Pesto

PestoOppskrift (4 personer)

1 potte basilikum
½ dl pinjekjerner
50 g parmesan
3 fedd hvitløk
1½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Rist pinjekjernene i en tørr panne på middels varme i et par minutter.
Pass på slik at de ikke svir seg.
Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i morter.
Tilsett deretter oljen i en tynn stråle, litt om gangen og støt/rør mellom hver omgang.
Bland til slutt inn parmesanen og smak til med salt og pepper.

Balsamicostekt sopp

Balsamicostekt soppOppskrift (4 personer)

2 ss smør
½ dl olivenolje
2 hvitløksfedd, finhakket
½ ts salt
Nykvernet sort pepper
2 ss økologisk balsamico
20 mellomstore aromasopper eller sjampinjong

Smelt smøret og ha i olivenolje, balsamico og hvitløk. Sett til side.
Del soppen i 4 og legg den i pannen.
Bland godt slik at all soppen blir dekket av væsken.
La dette stå uten varme i en drøy halvtime slik at væsken får trukket godt inn i soppen.
Stek deretter soppen slik at den blir brun og fin, og smak til med salt og pepper til slutt.

Tapenade

TapenadeOppskrift (4 personer)

200 g sorte oliven uten sten
½ glass kapers uten lake (30 g)
1 pakke med 7-8 ansjosfileter, skylt forsiktig i vann, og avrent
2 fedd hvitløk
1 dl extra virgin olivenolje
½ ts nykvernet pepper

Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmixer.
Kan oppbevares på glass i kjøleskapet inntil 2 uker.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.