Cheeseburger med chiliaioli

Cheeseburger med chiliaioli

Få matretter har vel hatt så stor fokus de siste to årene som hamburgeren. I Oslo har det blitt åpnet flere spisesteder der det kun selges gourmetburgere. Vil du være et skritt foran hipsterne som frekventerer disse stedene, kan du jo alltids overraske gjestene dine med en snaps til!

Oppskrift cheeseburger (4 personer)

500 g renskåret oksekjøtt av høyrygg
1 ts salt
1 krm pepper
3/4 dl vann
4 skiver cheddarost
4 skiver av bifftomat
4 salatblader
4 hamburgerbrød

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Mal kjøttet på kvern eller findel det i en food processor.
Bland det deretter sammen med salt og pepper i en arbeidsbolle.
Tilsett bare såpass mye vann at farsen blir smidig.
Form hamburgerne med fuktet hånd.
Legg dem på en fjøl skylt med kaldt vann og hakk rutemønster på oversiden.
Stek hamburgerne i varm panne med lite fett, 1-2 minutter på hver side.
Legg osten på hamburgerne og sett de inn i ovnen og la osten smelte.
Legg hamburgerbrødene i pannen og varm dem raskt på hver side.
Smør chiliaioli på underdelen av hamburgerbrødet. Deretter legger du på salatblad  og tomat.
Legg de ferdige cheeseburgerne på og topp med toppen av hamburgerbrødene.

Chiliaioli:
1 ts hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 eggeplomme
Salt
3 dl nøytral olje
Pepper
1 rød chili
1 fedd hvitløk
Ketchup
Worchestershiresaus

Alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Hell eddik, sennep og sitron i en bolle. Pisk det godt sammen. Tilsett eggeplommen og pisk videre. Ha en klype salt i og pisk grundig samtidig som du heller oljen i en uavbrutt tynn stråle. Fjern frøene fra chilien, og finhakk den. Press hvitløken, og tilsett den. Smak til majonesen med salt, pepper, chili, hvitløk, ketchup og worcherstershiresaus.

Drikke til cheeseburger: Östgöta Sädes Brännevin har en ren smak med en viss sødme. Den har innslag av honning, halm og tørket frukt. Serveres avkjølt som snaps. Den er også god til grillet kjøtt, samt salt og fet mat – alt fra svin til okse. Denne inngår i Svenska Nubbar som inneholder 10 5 cl-flasker med ulike typer snaps og akevitt.

Varenummer: 9960508
Pris: 289,90 kr (50 cl)

Oppskrift på hamburgerbrød finner du her

Tekst: Kjersti Edvartsen
Foto: Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.