Ramsløksuppe
Oppskrift ramsløksuppe (4 personer)
50 g smør
2 middels store løk, finhakket
500 g melete poteter, i terninger
1,2 l grønnsakskraft
200 g ramsløkblader, uten tykke stilker og finhakkede
4 ss kremfløte
Cremé fraîche til pynt
Ramsløksuppe
Smelt smøret i en stor gryte, tilsett løken, legg på lokk og stek forsiktig i 10 minutter eller til de er myke uten å ha tatt farge.
Tilsett potetene og kraften, kok opp, og legg på lokk. Kok i 20 minutter eller til potetene er myke.
Tilsett ramsløk og kok videre i 2 minutter.
Avkjøl litt, og blend suppen med en stavmikser.
Kok opp igjen og rør inn kremfløte og smak til med salt og pepper.
Server med små klatter av créme fraîche.
Ramsløk smaker av en blanding av spinat, hvitløk og gressløk og er ypperlig å bruke som ingrediens i suppe. Her er ramsløksuppe laget med poteter og løk og garnert med créme fraîche. Det smaker nydelig!
Her finner du flere suppe oppskrifter!