Gulrotsuppe.no
Gulrot suppe med ingefær
Denne suppen er god både kald og varm. Gulrøttenes naturlige sødme gjør den uimotståelig. Suppeboller fra Søstrene Grene. Skje fra Zara Home. Saltskål og serviett i privat eie.
Foto: Inger Mette Meling Kostveit
2 ss olivenolje
1 liten løk, grovhakket
1/2 dl fersk ingefær, grovhakket
1 kg gulrøtter, revet
1,2 l grønnsakskraft
1 dl ferskpresset appelsinjuice
muskattnøtt
salt og pepper
Fersk timian til pynt
Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Stek løk og ingefær, og la det bli mykt under stadig omrøring. Ca. fem minutter.
Tilsett gulrøtter, kraft og appelsinjuice. Gi blandingen et oppkok, og reduser varmen. legg på lokk og la det putre til gulrøttene er møre ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser for å få en jevn konsistens.
Smak til med muskattnøtt, salt og pepper. Anrett suppen i boller og pynt med en kvist fersk timian. Server med oppskårne bagettskiver.
Hvis du ønsker flere oppskrifter på gode supper, finner du de her