Introduksjon til Carnivore diett (kjøttspisende diett)

Tekst/Foto: Knut Whist

Carnivore Norge kjøttspisende diettHar du noen gang hørt om Carnivore diett (kjøttspisende diett) og lurt på hva det egentlig innebærer? Denne dietten skiller seg markant fra konvensjonelle tilnærminger til ernæring, da den setter et klart fokus på inntak av kun animalske produkter og matvarer. Med en tydelig restriksjon på frukt, belgfrukter, frø, nøtter, korn og grønnsaker, er karbohydrater totalt utelukket fra menyen. Dette representerer en polarisert tilnærming, nærmest som det perfekte motsatte av den veganske dietten.

Filosofien bak Carnivore diett

Hovedtanken bak Carnivore diett (kjøttspisende diett) er kontroversiell, den hevder at karbohydrater, som vanligvis finnes i overflod i matvarer og grønnsaker, ikke er avgjørende for menneskets overlevelse. I stedet vektlegges betydningen av proteiner og fett for kroppens effektive funksjon, uten behov for karbohydrater for å utføre nødvendige oppgaver. Denne dietten skiller seg også fra andre ved å ikke pålegge begrensninger på porsjonskontroll, kalorimålinger eller tidsbaserte spisestrategier.

Carnivore diett fremmer redusert inntak av laktose

Tilhengerne av Carnivore diett (kjøttspisende diett) fremmer også redusert inntak av lavlaktose meieriprodukter, som hard ost og smør. Påståtte fordeler inkluderer håndtering av humørsvingninger, regulering av blodsukker, lindring av leddgikt, redusert angst, bedre håndtering av diabetes og effektivt vekttap, blant annet. Carnivore diett (kjøttspisende diett) representerer dermed en unik tilnærming til ernæring som har fått oppmerksomhet, selv om den forblir kontroversiell og utfordrer konvensjonelle synspunkter på hva som utgjør et balansert kosthold.

Skal du legge om kostholdet ditt til Carnivore diett, anbefales det som i de fleste andre livsstilsendrende kost vanene å gjøre dette i samråd med lege.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.