Pytt i panne med speilegg og rødbetesalat

PYTT I PANNE MED SPEILEGG OG RØDBETESALAT

Bruk rester av Vigramør til pytt i panne. Servert sammen med en deilig salat av bakte rødbeter har du et festmåltid i hverdagen!

Oppskrift (4 personer)

400 g Vigramør, forhåndstrukket og skåret i terninger
400 g poteter, i terninger
1 ss olivenolje
2 løk, finhakket
3 epler, uten kjerner og skåret i små terninger
Salt og nykvernet pepper
4 egg
Ruccula til pynt

Rødbetesalat:

2 kokte rødbeter, raspet
1 ss akasiehonning
1 ss disjonsennep

Kok opp vann i en kjele. Tilsett potetene og kok i 5 minutter til. Hell av vannet og la det renne av i et dørslag.

I mellomtiden steker du løken og eplet i litt olje i en stekepanne til det er mykt. Tilsett pølsebitene og potetene og stek videre til det er sprøtt og gyllent. Stek eggene i en annen panne i mellomtiden.

Bland rødbetene med sennep og honning og smak til med salt og pepper.

Server pytt i pannen på separate tallerkener, pynt med ruccula og topp med et speilegg på hver. Rødbetesalaten serveres ved siden av.

Bestill Vigramør her

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.