Kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped

Kylling i rød kokoskarri - Gaeng pedOppskrift gaeng ped (4 personer)

50 g grønn karripaste (ferdig krydderblanding)
200 g kyllingbryst, skåret i strimler
400 ml kokosmelk
100 g bambusskudd i strimler
1 stor fersk rød chili, skåret i lange skiver
40 g thaibasilikum
2 auberginer, skåret i små biter
5 kaffirlimeblader, revet i små biter
2 galingal, ev. ingefærrot, skåret i tynne lange biter
3 ss fiskesaus
2-3 ts sukker
200 ml vann
1 ss olje

Kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped
Kok kokosmelken lett for seg. Kok oljen i en annen gryte. Tilsett karripaste, og kok videre til du får en fin jevn konsistens. Tilsett litt av kokosmelken og kok lett videre til du får en fin grønn farge. Tilsett resten av kokosmelken.

Tilsett kyllingen. Deretter bambus og aubergine. Blandingen holdes småkokende.

Smak til med fiskesaus, sukker og vann. Kok blandingen lett i ca. 5 minutter. Slå av varmen. Rett før servering legger du i chili, kaffirlimeblader, galingale og basilikum.

Server kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped med jasminris eller somennudler.

Her finner du flere oppskrifter på kylling!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz

Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah

Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah

Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah, og et naturtalent av en chef. Hun kommer opprinnelig fra Bangkok, der hun fikk tradisjonell thailandsk matlaging inn med morsmelken. Familien er en stor eksponent for tradisjonslæring og matkunnskap nedarvet fra skolen som kong Rama V, grunnla i år 1900.

Phitsanu Pornjantaw er også veldig dedikert til den klassiske thailandske kokkekunsten. Nylig pakket han med seg carvingknivene sine og flyttet til Oslo for å jobbe på Nam Fah. Utdannelsen sin har han fra kokkeskolen Suan Dusit i Bangkok, og før han kom til Norge, jobbet han på det legendariske Oriental Hotel i Bangkok. Phitsanu er kjent for sitt spesiale, som er carving, dvs. å skjære dekorasjoner ut i frukt og grønnsaker, en disiplin han har adskillige gullmedaljer i fra konkurranser i Thailand.

Phitsanu Pornjantaw er også veldig dedikert til den klassiske thailandske kokkekunsten. Nylig pakket han med seg carvingknivene sine og flyttet til Oslo for å jobbe på Nam Fah. Utdannelsen sin har han fra kokkeskolen Suan Dusit i Bangkok, og før han kom til Norge, jobbet han på det legendariske Oriental Hotel i Bangkok. Phitsanu er kjent for sitt spesiale, som er carving, dvs. å skjære dekorasjoner ut i frukt og grønnsaker, en disiplin han har adskillige gullmedaljer i fra konkurranser i Thailand.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.