Spagetti med kjøttsaus

Spagetti med kjøttsausOppskrift (4 personer)

2 hvitløksfedd
1 løk
500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss   olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
½ ts   salt
500 g spagetti
50 g  revet parmesan

Skrell og finhakk hvitløk og løk.

Spagetti med kjøttsaus
Stek løken først i olivenolje på middels varme til den er lett gylden. Tilsett så hvitløken og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kjøttdeigen og stek videre til den er gjennomstekt, ca.  5–8 minutter. Ha blandingen over i en gryte og tilsett de hermetiske tomatene. La det koke i minst 30 minutter. Tomatbaserte sauser blir bare bedre jo lengere de koker. Da kommer sødmen i tomatene virkelig til sin rett.

Mot slutten av koketiden, koker du opp rikelig med lettsaltet vann og koker spagettien etter anvisningen på pakken.

Server spagetti med kjøttsaus med revet parmesan drysset over.

Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich

Pasta

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.