Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ravioli med soppfyll og hvitvinssaus

Oppskrift (4–6 porsjoner)

Pastadeig

1 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl durumhvetemel
1/2 ts salt
3 mellomstore egg
2 ss vann

Bland ingrediensene for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
I kjøkkenmaskin legger du de tørre ingrediensene i blandebollen, deretter tilsetter du eggene og vannet.
Kjør til du får en smidig deig.
Form deigen til en ball.
For hånd blander du de tørre ingrediensene i en arbeidsbolle.
Hell de deretter ut i en haug på kjøkkenbenken.
Lag en liten grop i midten av haugen og ha i eggene.
Bland godt sammen med hendene og kna videre til en smidig deig.
Tilsett vannet underveis.
Form deigen til en ball.

La deigen hvile i plastfolie i 30 minutter.
Skjær den deretter i skiver og bruk en pastamaskin eller en kjevle for å lage tynne plater.
Mel hver plate før du kjører den i pastamaskin.

Soppfyll til ravioli

10 små aromasopp, finhakkede
Smør til steking
1 banansjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, presset
10 basilikumblader, finhakkede
2 kvister fersk timian, finhakket
25 g revet parmesan
170 g ricotta
Salt og nymalt sort pepper

Kremet hvitvinssaus

20 g smør
1/2 dl hvitvin
2-3 dl kremfløte
1 ts kyllingkraft
Salt

Finhakk soppen og sjalottløken.

Stek soppen til den er myk og legg den i en arbeidsbolle.
Stek deretter løken myk på middels varme.
Pass på at den ikke blir brent!

Når løken er klar heller du soppen tilbake i pannen og har i hvitløken.
Tilsett krydderurtene og stek i ca. 20 sekunder.

Hell alt over i en arbeidsbolle og la det avkjøles før du blander inn ricotta og parmesan.
Smak til med salt og pepper.

Skjær ut rundinger av pastadeigen med en ravioliform eller med et glass som måler 6–8 centimeter i diameter.
Legg ca. 1 ts av fyllet i midten av pastasirkelen og legg en sirkel til oppå.
Trykk kantene sammen med en gaffel.
La raviolien hvile på et melet kjøkkenhåndkle.

Kok raviolien i en stor gryte med lettsaltet vann i 4–5 minutter.

For å lage sausen smelter du smøret i en gryte og heller i hvitvin.
La det fosskoke i 1-2 minutter slik at alkoholen dunster litt bort.
Hell deretter i kremfløten og kyllingkraften.
La sausen småkoke slik at den blir passe kremete.
Smak eventuelt til med salt.

Server ravioli med soppfyll og hvitvinssaus med ekstra revet parmesan og krydderurter eller finrevet frissésalat.

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Ravioli med soppfyll og hvitvinssaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid