Lasagne med kylling og gresskar

Lasagne med kylling og gresskarOppskrift (4 personer)

400 g kylling i biter
1 butternutgresskar
4 dl crème fraîche
200 g philadelfiaost
200-300 g forhåndskokte lasagneplater
Salt og pepper
2 ss timian, hakket
2 ss persille, hakket
1 dl vellagret hvitost, revet

Lasagne med kylling og gresskar
Fjern skall og frøhus på gresskaret, og skjær det  i 2 cm store terninger.
Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen på 225 grader til de kjennes myke ut ca. 45-60 minutter.
Skjær kylingen i biter og brun dem i stekepannen.
Når gresskarkjøttet er ferdig blandes det sammen med crème fraîche, philadelphiaost og krydder til en slett røre.
Legg røren, kyllingen og lasagneplatene lagvis i en ildfast form, og topp med ost.
Stek i ovnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Server lasagne med kylling og gresskar gjerne med baguetter!

Her finner du flere oppskrifter på kylling!

Coq au vin

Coq au vinOppskrift (4 personer)

1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.

Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper

Her er hele oppskriften på Coq au vin!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.