Pæremarmelade

Pæremarmelade oppskriftOppskrift pæremarmelade

500 g pærer
½ dl vann
1 økologisk sitron
1 vaniljestang, delt i to
200 g sukker

Skrell pærene, fjern kjernehusene og skjær dem i små biter. Kok dem opp sammen med vann, sitronsaft, ingefær og vaniljestang og la det koke i 15 minutter under lokk. Tilsett sukkeret og la marmeladen koke i ytterligere 10 minutter. Fjern vaniljestangen og hell marmeladen på rene, skåldede glass.

Pæremarmelade er godt på brødskiven, men smaker også fortreffelig sammen med blåmuggost!

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.