Multesyltetøy

MultesyltetøyOppskrift

1 kg multer
1 dl vann
650 g sukker

Multesyltetøy:
Kok opp bærene sammen med vannet, tilsett sukker og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter.
Ta sylteprøven: Ha en liten klatt syltetøy på en tallerken som du umiddelbart setter inn i kjøleskapet.
Etter et par minutter skal du kunne trekke en finger gjennom syltetøyet uten at det umiddelbart glir sammen igjen.
Hell syltetøyet over på godt rengjorte (skolde), varme glass.
Skru umiddelbart på lokket eller hell over syltevoks.
Et åpnet glass syltetøy holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet.

Foto: Pål Sæter

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Multekrem

Multekrem er muligens den eldste klassiske norske juledesserten vi har. Vi tiner multer og lager en skikkelig festdessert til lørdagsmiddagen.

Her har du oppskrift på multekrem!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.