Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt

Oppskrift (6-8 personer)

3 ½ dl grøtris
8 dl vann
2 l hel- eller lettmelk
1 ½ ts salt

Risengrynsgrøt
Bland grøtriset og vannet i en tykkbunnet kjele.
Gi det et oppkok og la det koke under lokk på svak varme til vannet har kokt inn, ca. 15-20 minutter.

Varm opp melken i en ny kjele og bland den deretter i grøten.
Rør godt og la grøten koke opp på nytt.
La så grøten stå på laveste trinn på platen i 50-60 minutter.
Ikke rør i grøten før den er ferdig.
Grynene skal være godt myke.
Tilsett mer melk hvis grøten er for tykk.

Server risengrynsgrøt med godt smør, sukker og kanel.

Annet: Har du grøt til overs klarer den seg fint i kjøleskapet noen dager. Når du skal varme den opp igjen kan du spe den ut med litt melk så blir den like god og myk igjen.

Dyp tallerken fra Royal Copenhagen.

Risengrynsgrøt – Foto: Monica Friedrich – Styling: Kjersti Edvartsen

Her finner du oppskrift på riskrem med rød saus!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.