Hjemmelaget tacokrydder

tacokrydderOppskrift tacokrydder

2 ts løkpulver
1 ts chilipulver
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts tørket oregano
1 ts salt
1/2 ts maisenna
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 ts malt spisskummen

Tacokrydder
Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Oppskriften er til en pakke kjøttdeig på ca. 400 g. Er du glad i kryddersmaken kan du doble denne oppskriften. Smak deg frem til riktig mengde. Oppbevar tacokrydder i luftett glass på et tørt sted og bruk innen seks måneder.

SPRØ MAISTORTILLAER MED KJØTT OG BØNNER

Sprø maistortilla med kjøtt og bønnerOppskrift (12 stk.)

180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert meierismør
120 g vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Kna maismel, salt og smør godt sammen. Tilsett vannet og kna videre til en litt bløt deig. Del deigen i 12 like deler.

Ha litt vann på hendene og form deigbitene til små boller. Legg dem på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg plastfolie over dem. Kjevle deretter hver sirkel til de er ca. 3 mm tykke.

Fjern plastfolien og legg tortillaen med papiret vendt opp i en tørr stekepanne. Når den har festet seg fjerner du papiret og steker den i 1 minutt på hver side. Brett hver tortilla over ovnsristen og la de tørke i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 8-12 minutter.

Fyll:

400 g kjøttdeig
1 boks skåldede tomater
400 g økologiske kidneybønner, f.eks. Go Green
1 stor boks mais
1 ss fajitaskrydder, oppskriften finner du her

Fersk koriander etter smak

Stek kjøttdeigen i litt olje i en høy stekepanne. Tilsett tomatene og fajitaskrydderet, og la det koke i ca. 40 minutter. Tilsett bønnene og maisen de siste minuttene slik at de blir gjennomvarme. Server i sprø maistortillaer og garnér med koriander etter smak.

MEKSIKANSK YTREFILET OPPSKRIFT MED TEQUILA OG LIME

Helstekt ytrefilet med meksikansk vri Kulinarisk.no1 helt stykke ytrefilet av okse, ca. 700 gram

Marinade:

1,2 dl tequila
3 lime, saften av dem
1 dl olivenolje
1 løk, delt i fire
3 hvitløksfedd, delt i to
2 ts røkt paprikapulver
Salt og nykvernet pepper

Til steking:

Smør og olje

Til servering:

2 jalapeno, skåret i tynne skiver
1 halv potte koriander, finhakket
2-3 lime, saften av dem

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg den i en bolle. Legg fileten i posen og knyt den. La fileten ligge i 3-4 timer, og snu posen et par ganger underveis.

La fettet bli lett brunt i grillpannen, hvis du har én, hvis ikke bruk en stekepanne. Legg så   fileten i og brun den pent rundt det hele. Legg deretter fileten i en passende langpanne. Stek ved 125 C i 20-30 minutter til steketermometeret viser 56-60 C (rød til rosa kjerne). Ta fileten ut og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver.

Mens fileten hviler, freser du jalapeno og koriander i pannen, og avslutter med en skvis lime. Resten av limen skjæres i båter og serveres til steken. En grønn salat som inkluderer avokado og mais er godt tilbehør, samt råris.