Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Krydder og urter

Krydder-og-urterDet er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem. Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

Eggeretter
Basilikum, dill, estragon, gressløk, hvitløk, kajennepepper, karri, kjørvel, merian, muskat, paprika, persille.

Fisk
Allehånde, dill, estragon, fennikel, gressløk, gurkemeie, karri, karve, kjørvel, koriander, laurbærblad, merian, persille, sitronmelisse.

Fjærkre
Basilikum, estragon, fennikkel, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, laurbærblad, merian, paprika, pepperrot, persille, salvie, sitronmelisse, timian.

Kalvekjøtt
Dill, estragon, hvitløk, karri, persille, rosmarin.

Lammekjøtt
Dill, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, merian, mynte, paprika, rosmarin, timian.

Oksekjøtt
Allehånde, hvitløk, kajennepepper, karse, laubærblad, merian, muskat, paprika, pepperrot, rosmarin, salvie, timian.

Svinekjøtt
Basilikum, estragon, fennikkel, hvitløk, ingefær, kajennepepper, karri, karve, laurbærblad, persille, paprika, rosmarin.

Vilt
Einebær, laurbærblad, paprika, rosmarin, timian.

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

FAJITASKRYDDER

fajitaskrydderOppskrift

4 ss maisennamel
6 ss chilipulver
6 ts salt
6 ts paprikakrydder
6 ts sukker
4,5 ts knust kyllingbuljongterning
3 ts løkpulver
11/2 ts hvitløkpulver
11/2 ts kajennepepper
11/2 ts spisskummen

Bland ingrediensene godt og oppbevar på tette glass. Dette holder seg godt så lenge du passer på at glasset er tett. Vi kan love deg at dette krydderet smaker mye bedre enn det du finner i butikken.

FIVE SPICEKRYDDER

Five spice er en klassisk krydderblanding fra det kinesiske kjøkken.

Oppskrift (1 dl)

4 ts hel szechuanpepper
4 stjerneanis
4 ts fenikkelfrø
2 ts hele nellikspikre
4 ts malt kanel

Knus krydderne i en mortel til et fint pulver. Bland med kanel og oppbevar i en lufttett boks med lokk.

RUB – TØRR KRYDDERBLANDING

Perfekt til f.eks spareribs

Oppskrift

8 ss salt
8 ss paprikapulver
4 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
2 ss spisskummen
1 ss sort pepper

Alt blandes og oppbevares i en tett boks til den skal brukes. Her kan du tilsette og fjerne ingredienser til du finner din egen favorittblanding!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.