Karamellsaus

Oppskrift (4 personer)

En god gammel klassisk oppskrift på en karamellsaus som kan brukes til f.eks. pannekaker eller iskrem.

2 dl vann
150 g sukker
2 dl kremfløte, lettpisket

Brun sukkeret i en tørr panne. Når sukkeret begynner å bli lysebrunt tilsetter du vannet, slik at massen koker opp til en tykk og jevn saus. Avkjøl karamelmassen, og rett før den skal serveres vender du den opp i den lettpiskede fløten, og rører inntil konsistensen er slik du ønsker den.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.