Hvalbiff

– med persillerotmos og rognebærgelé

hvalbiff-med-persillerotmos-og-rognebaergele-redOppskrift  (4 personer)

600 g hvalbiff i 4 like biter
Smør til steking
Salt og nykvernet pepper
1 pose sukkererter
Rognebærgelé

Persillerotmos
500 g persillerot, skrelt og skåret i biter
Saften av ½ sitron
100 g smør
Salt

Stek hvalbiffene på høy varme i en stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper.
La kjøttet hvile i noen minutter før du serverer det slik at kjøttsaften blir godt fordelt i biffene.

Persillerotmos
Kok persillerotbitene i vann til de er møre.
Sil fra kokevannet og tørrdamp bitene litt.
Mos dem sammen med smør og smak til med salt.

Strimle sukkerertene med en skarp kniv og spre dem utover fire tallerkener.
Fordel persillerotmosen over og topp med hvalbiffene.
Server med rognebærgelé.

Vinanbefaling til hvalbiff: Santa Tresa Terre Siciliane Frappato 2015

Det går fint an å drikke både hvitvin og øl til hvalkjøtt, men er du glad i rødt er denne økologiske sicilianeren et perfekt valg. Den er laget på Frapattodruen, som er lite kjent her hjemme, da det dyrkes lite av den, faktisk under 5 % av den totale vindrueproduksjonen på Sicilia. Druen har tynt skall, høy syre og lang modningstid. Det er den druen som høstes sist på Sicilia og derfor har den en lys farge. Den er frisk og floral med hint av røde bær og er bløt Smak med myke tanniner. Server den ved 12 grader og du har en drømmepartner til denne biffretten!

Vinmonopolnummer: 3044301 (bestillingsutvalget)
Pris: kr. 149,90

Bestill vin til her

Foto: Monica Freidrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.