Entrecõte med sprø ferskpoteter og rødbetesalat

Entrecõte med sprø ferskpoteter og rødbetesalatOppskrift (4 personer)

2 stykker entrecôte á 300 g
Salt og nykvernet pepper
Olivenolje
Saften av en ½ liten økologisk sitron
Ruccula til pynt

Entrecõte
Legg kjøttstykkene på en fjøl.
Dryss salt og nykvernet pepper over og drypp dem med olivenolje.
Gni krydderet inn i kjøttet, snu og gjenta på den andre siden.
Bank biffene en gang eller to med knyttneven for å flate dem ut.
Legg dem i en varm grillpanne og stek dem i 1-1/2 minutt på hver side.
La entrecôten hvile i et par minutter før du presser sitron over dem og skjærer dem i ca. 3 cm brede stykker.

Rødbetesalat

Oppskrift (4 personer)

250 g kokte eller bakte rødbeter (ev. vakuumpakket)
Balsamicoeddik
Extra virgin olivenolje
½ økologisk sitron
50 g fetaost

Riv rødbetene i en food prosessor eller på et rivjern. Tilsett ½ ss balsamico og 1 ss olivenolje. Press saften av sitronen i. Bland godt og hell alt over i en serveringsbolle. Smuldre tilslutt fetaosten over.

Sprø ferskpoteter

Oppskrift (4 personer)

500 g små ferskpoteter
6 hvitløksfedd
½ bunt bredbladet persille, grovhakket
½ økologisk sitron
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Legg potetene i en stor kjele. Gi dem et dryss med salt og hell i vann. Kok opp og sleng hvitløksfeddene i. La potetene koke i 12-15 minutter eller til de er gjennomkokte.

Sil potetene av i et dørslag. Sett stekepannen på sterk varme. Ha i litt olivenolje og ha potetene i. Bruk en stekespade til å klemme potene lett slik at skinnet sprekker opp, men ikke lag mos av dem. Skjær sitronen i båter og stek den sammen med potetene. Snu og vend hvert annet minutt slik at potetene blir gylne og sprø. Reduser varmen. Klem hvitløken ut av skallene på en fjøl. Tilsett salt og nykvernet pepper, og bland med hvitløken. Tilsett blandingen i pannen. Tilsett persillen det siste minuttet.

Legg en håndfull ruccula på en fjøl og legg entrecôteskivene over. Server sammen med de sprøstekte ferskpotetene og rødebetesalaten.

Vinanbefaling til entrecõte med sprø ferskpoteter og rødbetesalat: Weinert Carrascal 2010

Denne røde argentineren dufter deilig av mørke bær med hint av både røk og lakris. Den er fruktig og konsentrert med modne og balanserte tanniner.

Vinmonopolnummer:: 3240401
Pris: 159,90

Bestill vinen her

Tekst: Kjersti Edvartsen
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen/Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.