Entrecôte med ramsløk og råstekt asparges 

Oppskrift (4 personer)

4 skiver entrecôte, ca. 600 g
Ramsløksmør med sitron:
100 g ramsløk
100 g smør, romtemperert
Revet skall av 1⁄2 økologisk sitron
1⁄2 ts nypresset sitronsaft
Salt og pepper

Råstekt asparges:

500 g asparges
1 rødløk
1 hvitløksfedd
2 ss smør
Salt og pepper
Ferske urter til garnering

Finhakk ramsløken og stek den myk i litt av smøret. Sett til side og bland i resten av smøret, sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bryt av den nedre delen av aspargesen. Skrell og skjær løken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Stek løken i smør i ca. 5 minutter på middels varme. Tilsett aspargesen og stek i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Stek eller grill entrecôten. Server med asparges, ramsløkssmør og ovnsstekt potet. Pynt gjerne med urter. 

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.