Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Fårikål

Fårikål oppskriftOppskrift (4 – 6 personer)

2 1/2 kg fårekjøtt med bein
3 kålhoder
20 sorte pepperkorn
6 ss mel
Salt etter smak
Kokte poteter til servering

Del kålhodene i båter og legg dem lagvis med fårekjøttet, samt salt, mel og pepperkorn i en romslig kasserolle.
Fyll på med vann til det gjenstår 5 cm fra å dekke kålen og kjøttet.
Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2 timer.
Skum av overflødig fett og skum underveis, og pass på at kasserollen ikke koker tørr.
Hell i så fall på mer vann.

Server fårikål med kokte, melne poteter.

Vi beregner mellom 400 og 500 gram kjøtt med ben pr person. Ofte spiser gjestene og kokken mer enn en normal porsjon. Lag gjerne for mye en for lite, da fårikålen ofte kan nytes i flere dager.

Her finner du flere oppskrifter på lam og får!

Foto/Styling Fårikål: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen/Karina Florentz
:

IRISH STEW

Irish stewOppskrift (4 personer)

1 ½ kg lammebog i skiver
8 poteter
1 sellerirot
2 store gulrøtter
4 løk
5 dl vann
1 ½ ts salt
1 laurbærblad
1 ts pepper
2 ss bladpersille, finhakket

Del lammebogskivene i to. Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Legg kjøttet og grønnsakene i en gryte, hell på vann og kok opp. Skum av og legg i laurbærbladet og litt salt. La det hele småkoke i en drøy time. Smak deretter til med salt og pepper og dryss hakket persille over. Server gjerne brød eller flatbrød til.

Irish stew

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.