Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Lam- og sauekjøttoppskrifter

Norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Spesielt kjøttet fra det som kalles høyfjellslam. Dyr som beiter i høyfjellet over 800 meter spiser gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer, og vier, urter, gress og lyngplanter bidrar også til å gi lammet en praktfull og særegen smak. Her finner du våre beste oppskrifter med lam og sau til inspirasjon!

Fransk lammegryte

Lam og sauekjøtt oppskrifter - festmåltider for hele familie og vennerFransk mat blir ofte oppfattet som komplisert å tilberede. Det gjelder slett ikke denne franske lammegryten. Har du gode råvarer tilgjengelig, gjør den nesten seg selv. Her har du oppskriften!

Fransk lammegryte

Irish stew

Irish stewI Irland er denne «stuingen» like populær som vår fårikål. Den kan variere litt fra landsdel til landsdel. Noen steder bruker de kål, andre steder ikke. Grønnsakene kan også variere litt både i utvalg og i konsistens da noen foretrekker å mose dem. Vi foretrekker dem i litt store biter sammen med lammebog og uten kål. Her har du oppskriften!

Irish stew

Lammefrikassé

LammefrikasseDet er sesong for lam og her har du oppskriften på vår fantastiske festmiddag, en nydelig lammefrikassé!

Lammefrikassé

Lammekoteletter

LammekoteletterNorsk høyfjellslam er av ypperste kvalitet. Sunt er det også da beitet er fullt av gress og beiteplanter som er rike på omega3 fettsyrer. Her har du oppskriften på deilige lammekoteletter med en frisk og sprø salat!

Lammekoteletter

Lammeskank

LammeskankLammeskanken er den nederste delen på låret. Det er et stykke med mye smak i, som bør kokes eller stekes lenge på lav varme i ovnen. Vi serverer den med blomkålmos og en quinoasalat med friske epler, som er en fin kontrast til det tunge kjøttet. Her har du oppskriften!

Lammeskank

Hvilket lam skal du velge?

Lam og sau oppskrifter - festmåltider med familie og vennerNå står snart lammesesongen for dør, og vi har fått et par spørsmål fra lesere om hvilket lam de bør velge, og hvorfor det kun finnes frossent lam i butikkene. Her kan du lese om lammet vi velger samtidig som vi gir deg oppskriften på lammefrikassé og en fantastisk fransk lammegryte!

Hvilket lam skal du velge?

Lammekebab

LammekebabKebab trenger ikke være gatekjøkkenmat. Vi oppfordrer deg til å lage din egen lammekebab. Dette er bare så fantastisk godt. Slik lager du lammekebab fra bunnen av!

Lammekebab

Fårikål

FårikålVi nyter alltid den første av sesongens mange fårikålmiddager mest. Lik, del og inviter gjerne venner og familie på middag hvis dette er en av dine favoritter. Her har du oppskriften!

Fårikål

Lammebog

Har du gått til innkjøp av lammebog, kan vi anbefale en gresk vri på den. Fyll den med friske urter og server den med en tomatsalat med fetaost og tzatziki. Her har du oppskriften!

Lammebog

Lammefrikadeller

LammefrikadellerFantastiske danske kjøttboller av lam servert med en enkel tomatsaus til. Her har du oppskriften!

Lammefrikadeller

Lammelår med rosenkål og fløtegratinerte poteter

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteterIngen påskeaften er komplett uten det tradisjonelle lammelåret på bordet. Med gode norske råvarer tilsatt litt franske smaker er festmåltidet komplett!

Lammelår med rosenkål og fløtegratinerte poteter

Moussaka

MoussakaVi kombinerer lammesesongen med gode ferieminner fra Hellas i dag. Slik lager du moussaka til middag!

Moussaka

Lammeburger med blåmuggostdressing

Lammeburger med blåmuggostdressing og søtpotetchipsDenne fredagen anbefaler vi deg og skeie ut med en heftig og smaksrik lammeburger med blåmuggostdressing og søtpotetchips ved siden av. God helg, her har du oppskriften!

Lammeburger med blåmuggostdressing

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Lammelår oppskriftIngen lammesesong er komplett uten det berømmelige lammelåret. Vi liker det best smakssatt med hvitløk og rosmarin servert med fløtegratinerte poteter til. Her har du oppskriften!

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt med ÆgirPinnekjøtt vinner stadig mer terreng som favoritt på julebordet. Noen av oss kan synes det er litt i salteste laget, men det blir det garantert ikke hvis du velger å lage det på mesterkokken Eivind Hellstrøms måte. Han vanner også ut kjøttet, men i tillegg koker han opp en grønnsaksbuljong som han koker kjøttet i. Vi lover deg at det er det beste du har smakt! Her har du oppskriften!

Pinnekjøtt

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.