Kyllingvinger med chili og basilikumdip

Kyllingvinger med chili og basilikumdipOppskrift (24 kyllingvinger)

Marinade:

1 finhakket rød chili uten frø
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss brunt sukker
2 ss olje

Dip:

1 håndfull basilikum, finhakket
1 dl créme fraîche
1 dl majones
1 ss sitronsaft
1 knivsodd salt
1 knivsodd pepper

Kyllingvinger med chili og basilikumdip:
Bland ingrediensene til marinaden sammen, rør inntil sukkeret er oppløst.
Legg kyllingvingene i en ildfast form, og hell marinaden over.
Sett formen i kjøleskapet helst natten over eller i hvert fall i minst 2 timer.
Gjør klar dippen mens kyllingvingene stekes i ovnen.
Rør créme fraîche og majones sammen.
Tilsett basilikum og rør det sammen.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sett formen i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.

Legg deretter kyllingvinger på et fat og server med dippen, og eventuelt baguetter.

HVITLØKSBRØD MED TIMIAN

Hvitløksbrød med timianOppskrift

1/2 baguette
100 g smør
1  sitron
6 ferske timiankvister
4  hvitløksbåter
Olje

Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.

Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.