Nøttestek med frisk rødkålsalat

Nøttestek med frisk rødkålsalat

Bestikk fra Skaugum. Resten stylistens eget.

Oppskrift (4 personer)

1 løk, finhakket
2 røde epler, skrelt og skåret i små terninger
2 ss olivenolje til steking
1 boks skåldede, hakkede tomater
150 g hasselnøtter, hakkede
150 g mandler, hakkede
3 ss havregryn
2 ts fersk salvie, finhakket
2 ss fersk rosmarin, finhakket
1⁄2 ts revet muskatnøtt
1⁄2 ts malt ingefær
1⁄2 økologisk sitron, revet skall av den
3 egg
1⁄2 dl helmelk
Salt og nykvernet sort pepper

Nøttestek 
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele.
Stek løken og eplebitene til det er mykt og blankt.
Tilsett deretter tomatene, nøttene og mandlene, samt havregryn, sitronskall, krydder og de ferske krydderurtene.

Avkjøl blandingen litt og rør deretter inn eggene først.
Deretter melken, litt om gangen til deigen er klissete deig.
Smak til slutt til med salt og nykvernet pepper.

Hell deigen i en godt smurt og melet brødform. Stek nøttesteken i ca. 1 time. Bruk en pinne akkurat som du gjør med kake for å sjekke om den er ferdig stekt.

Frisk rødkålsalat til nøttestek

Oppskrift (4 personer)

½ liten rødkål
½ pakke ruccola

Finsnitt rødkålen.
Bruk gjerne et mandolinjern hvis du har det.
Bland den godt sammen ruccolan i en bolle.

Dressing

1 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull fersk bladpersille, finhakket
½ dl extra virgin olivenolje
½ økologisk sitron, saften av den
Salt og nykvernet sort pepper

Ha alle ingrediensene i en plastboks/glass med lokk og rist godt.
Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og la den trekke en stund før servering.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Nøttestek med frisk rødkålsalat

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.