Avokado med reker

Avokado med reker og hvitvinOppskrift (4 personer)

2 store modne avokadoer
3 ss med majones
3 ss crème fraîche
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket stangselleri
200 gram ferdigpillede reker
4 ts saft av økologisk sitron
4 små dillkvaster
Maldon salt
Kvernet pepper

Avokado med reker

Bland majones og crème fraîche sammen med dill, og stangselleri.
Tilsett så sitronsaften og rekene (spar noen reker til pynt).
Vend dette godt inn og smak til med salt og pepper.
Del avokadoene i to deler, fjern kjernen og behold skallet på.
Fordel blandingen likt på de fire delene med avokado.
Pynt med noen reker på toppen, ev. litt kvernet pepper og en dillkvast.

Ønsker du mer av rekeblandingen i avokadoen, kan du skrape ut litt avokado med en skje før du legger på blandingen.

Skal denne forretten/lunsjretten stå litt før gjestene setter seg til bords, må du pensle avokadoen med litt lime før du legger på rekeblandingen. Da unngår du at avokadoen blir brun.

Vinanbefaling: Pasqua SanZeno Chardonnay 2016
Smak av gule epler, sitron og pære forent i en fruktig, mineralsk smak med fin og frisk syre som passer godt til reker med avokado.
Vinmonopolnummer: 3212806
Volum: 300 cl
Pris: 399,90 kr

Foto/styling: Avokado med reker: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Avokado med reker
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)