Grillet makrell med fennikelsalat

– Server med ferskpoteter

Grillet makrell med fennikelsalatOppskrift (4 personer)

4 små makrell
Salt og nykvernet pepper
2 dl olivenolje
8 ss bredbladet persille, finhakket

Grillet makrell med fennikelsalat:
Rens makrellen, skyll den godt både inn- og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir.
Gni den inn med salt og pepper.
Bland persillen med oljen og pensle buken og utsiden av fisken med blandingen.
Legg makrellen på grillen.
Grillen må ikke være for varm, men nok til at fiskeskinnet blir sprøtt.
Da makrellen er en fet fisk, tar det fort fyr hvis det drypper ned på kullet.
Legg derfor kullene i midten av grillen og legg fiskene på langs rett ved siden av.
Grill makrellene i ca. 6 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skjær hodet av fiskene og sett dem på en fjel med buken opp, og fjern bena før servering.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Grillet makrell smaker sommer! Her har du oppskriften på grillet makrell med fennikelsalat!

Fennikelsalat

Oppskrift

1 fennikel
1 økologisk sitron, saften av den
Olivenolje, like stor mengde som saften fra sitronen
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper

Skjær fennikelen i tynne skiver og legg det i en salatbolle. Lag en dressing av sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt slik at alt blir dekket. La gjerne salaten stå og godgjøre seg en god tid før servering.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.